3D-GRAFIK

DIGITALT

En Grafisk Miljö

Med digital 3D-grafik kan man skapa objekt, saker och interiörer. Från en vision så modelleras, materialsätts och ljussätts scenen till en färdig bild eller till en spelmiljö att röra sig i.

Photo, art och 3D-grafik av Amanda Ramstedt
Modelering i 3D-miljö

Modellering

Modellering är en av de första och viktigaste stegen i en grafisk 3D-bild. Genom modellering formas objekt och miljöer. När textureringen är färdig så adderas val av material, glansighet, reflektion och känsla.

3D-Grafik

skapa

3D-grafik kan användas  för att skapa nya saker. Om du har en uppfinning eller behöver en ny design kan en digital 3D-renderad bild vara till hjälp för skapandet av en prototyp.

OM 3D-BILDER

Bilder med djup och känsla

Stillsamhetens rum

Bilden Stillsamhetens rum är skapad från start där varje form och objekt är modulerat ”framformat” från en grundform, i detta fall en fyrkantig box.

I bilden Småstadens café har jag återskapat känslan av ”när man klev innanför dörren och upplevde doften av nybakade bullar och det hemtrevliga ljuset”. Med 3D-bilder kan man återskapa känsla.

Småstadens café by Amanda Ramstedt

Miljö eller design på en ny produkt?

Verkliga material

Vi använder de senaste programvarorna med funktioner som gör att vi kan återskapa verkliga material och strukturer t.ex. ek och furu, guld, vatten, och olika tyger.

FRÅN SKISS TILL 3D

När vi ska skapa en ny design på t.ex. ett smycke börjar vi med en skiss. Skissen är vägledningen till den färdiga grafiska bilden i 3D dvs ett tredimensionellt utseende.

interiörer

Ett rum kan få en helt ny design och kan skapas med verkliga proportioner med en viss färgskala eller ett material med en önskad spegling. 

En Grafisk Miljö

Ett urval från 3D-galleriet.

Bilder i 3d-grafik

Spelmiljö

Grafiskt sett används 3D-grafik främst till spelmiljöer för att skapa fiktiva världar till de spelkaraktärer som ingår i spelet.

Byggnader

För att illustrera nya byggnader används 3D-grafik.

En ny vara

Nya innovationer, varor, produkter med unika materialval och former kan skapas via 3D-grafik.

3D-grafik som konst

Verkliga proportioner och material gör att många använder 3D-bilder som konst. En digital inomhusmiljö blir en fascinerande bild att stanna upp vid och reflektera.

Arkitektur

Med 3D modellering skapas djup och rymd i bilden vilket är mycket användbart när man vill åskådliggöra en framtida nybyggnation.

Bild som beskriver

Känslan i bilden berättar allt. Låt din vision och din inre bild förverkligas i en 3D bild.

Kontakt

John Ramstedt

076-103 26 70

Lena Ramstedt
Amanda Ramstedt
Ramplay är en del av Appway Marketing AB